Meditaţii

Adevaratul credincios

Un adevărat credincios este o ciudăţenie. El are o dragoste supremă pentru Cineva pe care niciodată nu l-a văzut; îi vorbeşte cu familiaritate, zi de zi, Unuia pe care nu-l poate vedea; el se aşteaptă să meargă în ceruri pe baza meritelor Altcuiva; se goleşte singur de sine pentru a fi umplut de Altcineva; recunoaşte că a greşit pentru a putea fi socotit drept; se coboară pentru a fi ridicat; este cel mai puternic atunci când este cel mai slab; este cel mai bogat când este cel mai sărac, cel mai fericit când îi merge cel mai rău. El moare pentru a putea trăi; pierde pentru a putea câştiga; dăruieşte altora pentru a păstra pentru el. Vede nevăzutul; aude neauzitul şi cunoaşte necunoscutul.

 

Viaţa veşnică

„Eu le dau viaţa veşnică, în veac nu vor pieri, şi nimeni nu le va smulge din mâna Mea.“ Ioan 10.28 –

        Un evanghelist, care mergea din casă în casă pentru a împărţi pliante, a fost invitat de o femeie în casă. După o scurtă discuţie, acesta a întrebat-o dacă crede în Domnul Isus şi în lucrarea Lui de salvare şi dacă este sigură de mântuire. Ea a răspuns cu un „da“ sincer. „Aveţi şi viaţă din Dumnezeu?“ a întrebat-o mai departe evanghelistul. Ea a tăcut, căci aceasta era problema ei. Evanghelistul a luat Biblia şi a citit: „Căci prin credinţa din inimă se capătă neprihănirea, şi prin mărturisirea cu gura se ajunge la mântuire“ (Romani 10.10).

       Ce păcat că în timpurile noastre sunt mulţi oameni care au numai o formă de evlavie, dar cărora le lipseşte viaţa care vine dintr-o credinţă sinceră în Domnul Isus! Fiecare om poate fi mântuit numai printr-o credinţă neprefăcută în Mântuitorul, care a săvârşit lucrarea de mântuire la Golgota. Creştinismul din secolul XXI, este o imagine păgănă, în care este pictata imaginea sfinţeniei lui Hristos.

       Cititorule, permite-mi să te întreb direct: Eşti mântuit sau nu? Dacă nu eşti mântuit, lasă-te convins de dragostea lui Dumnezeu care te aşteaptă de mult timp. Mărturiseşte starea ta de neascultare faţă de El şi, prin credinţa în Fiul Său, vei primi iertarea. Ziua de azi poate fi ultima când mai ai posibilitatea alegerii.

 

 Păcatul

     O femeie se uita pe fereastră în fiecare dimineaţă şi  comenta despre rufele murdare de pe sfoara vecinei. Într-o zi, a observat că străluceau de curate ce erau: “Poate foloseşte un detergent nou”, a remarcat ea. “Nu”, i-a spus soţul ei. “M-am trezit devreme şi am spălat ferestrele noastre”
     Nu cumva şi tu îl vezi pe Dumnezeu în ceaţă, deoarece ochii sunt murdari de păcat şi te numeşti creştin, poate chiar slujeşti în Biserică cântând “Sunt aici la dispoziţia ta…”, “Ţie îţi dau inima…” ridicând mainile şi exclamând “Te iubesc Doamne! “, dar numai acuma, nu când stau pe mes, facebook etc deoarece atunci sunt conectat online şi nu vreau să fiu deranjat. Charles Spurgeon spunea: “Să nu te fereşti de nimeni mai mult deca de tine însuţi; cei mai de temuti duşmani îi purtăm în sufletul nostru”. Nu lăsa firea să te stăpânească, fereşte-te de păcat!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s