Unde ma voi ascunde de Dumnezeu

en09apr41d_burr-300x197’’Unde mă voi duce departe de Duhul Tău şi unde voi fugi departe de faţa Ta? Dacă mă voi sui în cer, Tu eşti acolo; dacă mă voi culca în Locuinţa morţilor, iată-Te şi acolo.’’ (Psalmul 139:7-8)

     Unul din cele mai plauzibile exemple este Iona. Sacrificăndu-şi bănuţi, preţul unei călători la Tars valora echivalentul a doi ani de muncă. Punăndu-şi viaţa în pericol, Iona alege să fugă dar nu de păcat ca Iosif, de plăceri sau iluzii inşelătoare, alege sa fugă de voia lui Dumnezeu. Iona plin de tăria iubirii de sine alege să fugă în mod opus, departe de faţa Domnului, într-un loc unde credea El că nu poate fi văzut, ochi Creatorului nu il pot vedea.

     Se vede Adam gol, fără slava, plin de ruşine, singura oportunitate care i-a mai rămas a fost să se ascundă. Nu mai putea vorbi cu Dumnezeu, cum sa vorbesc cănd eu sunt gol, imi este ruşine, am călcat porunca! Priviţi vă rog, doi oameni, cu misiuni diferite au incercat să fuga de faţa Domnului, dar unde poţi să te ascunzi, unde ai putea să pleci, unde ai putea să ajungi ca Dumnezeu să nu vadă, să nu te audă? Cel mai bun sistem de urmarire exista doar la Dumnezeu. Cea mai bună hartă, mai performantă ca Google Maps o are doar Dumnezeu. Cel mai bun satelit il are Dumnezeu, atunci unde ai putea să te ascunzi? In momente de cercetare împaratul David exclamă:

     ’’Dacă mă voi sui în cer, Tu eşti acolo; dacă mă voi culca în locuinţa morţilor, iată-Te şi acolo;Dacă voi lua aripile zorilor, şi mă voi duce să locuiesc la marginea mării, şi acolo mâna Ta mă va călăuzi, şi dreapta Ta mă va apuca. Dacă voi zice: „Cel puţin întunericul mă va acoperi, şi se va face noapte lumina dimprejurul meu!” Iată că nici chiar întunericul nu este întunecos pentru Tine; ci noaptea străluceşte ca ziua, şi întunericul ca lumina.’’ Psalmul 139:8-12.

     Cerul nu e prea înalt pentru El ca să nu te poată găsi, marea nu e prea adâncă pentru El şi nici întunerecul prea întunecos. Toate acestea El în înţelepciunea Lui le-a creat, şi cum ar putea să nu ne găsească?

     Poate crezi ca te poţi ascunde de păstor, de părinti, de fraţi făra ca ei să vadă ce faci in ascuns,  dar nu uita de Dumnezeu niciodata. De multe ori încercăm să ascundem de Dumnezeu starea noastră, sentimentele, gândirea, purtarea, dar uităm că El ştie şi cunoaşte totul în detaliile cele mai amănunţite. ’’Nicio făptură nu este ascunsă de El, ci totul este gol şi descoperit înaintea ochilor Aceluia, cu care avem a face.’’ Evrei 4:13.

      Dacă Dumnezeu ti-a încredinţat o slujbă, o responsabilitate, nu fugiţi de ea. Mai devreme sau mai târziu vei ajunge tot acolo de unde ai plecat, doar că timpul irosit nu va putea fi niciodată răscumpărat iar durerea o vei suporta doar tu. Şi Samson a fugit de responsabilitate si a fost adus acasa ca să fie înmormăntat. Şi fiul risipitor a fugit de siguranţa Tata-lui dar s-a intors acasa gol. Alege să nu fugi azi de Dumnezeu, alege să fugi azi spre El şi prinde-te cu amăndouă măinile de haina Sa. Ancorează-te in El şi vei avea totul, cerul şi dumnezeirea.

2 gânduri despre „Unde ma voi ascunde de Dumnezeu

  1. Domnul Isus sa te binecuvinteze Ivan! ! Ramai langa Dumnezeu ca Dumnezeu sa lucreze in continuare prin tine. Sunt niste eseuri minunate.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s